Τα προϊόντα του Πηλίου δια χειρός Προέδρου Ινστιτούτου Ανάπτυξης, Στέργιου Παπαϊωάννου στην Γερμανία & Ολλανδία (Photos)
Επίσκεψη του προέδρου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, Στέργιου Παπαϊωάννου, σε πόλεις της Γερμανίας και Ολλανδίας με σκοπό την παρουσίαση των προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Για την αξιέπαινη προσπάθεια ο κ. Στέργιος Παπαϊωάννου ευχαρίστησε την οικογένεια Στέλιου Σαββίδη για την ανθρώπινη και άψογη φιλοξενία.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρει στο Skiathoschannel.gr:
«Είμαι υπερήφανος που ο Αργαλαστιώτης Στέλιος προοδεύει στη Γερμανία. Μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει και η καταξιωμένη χρυσοχέρα γυναίκα του Οξάνα.
Τα προϊόντα του Πηλίου αποτελούν βάλσαμο για την καθημερινή μας διατροφή στον τομέα της γαστρονομικής κουζίνας και στις φαρμακευτικές τους ιδιότητες».
Στο πλαίσιο του προγράμματός επισκέψεων του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου συναντήθηκε με τον πρώτο μάγειρα της Γερμανίας, Γιόχαν Λαφέρ, βραβευμένο με τρία Michelin.
Παραθέτουμε στη συνέχεια σχετική ευχαριστήρια επιστολή του κ. Παπαϊωάννου στον κ. Γιόχαν Λαφέρ:
«Αγαπητέ Γιόχαν Λαφέρ,
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας γνώρισα στο εστιατόριο Χάιματ Χοφ, Μέλε παρέα με την αγαπημένη μου οικογένεια, την οικογένεια Σαββίδη, του Στέλιου και της Οξάνας. Όπως σας είπα, θα είναι τεράστια τιμή για μένα κάποια στιγμή να επισκεφτείτε το χωριό μας, το οποίο ονομάζεται Αργαλαστή και βρίσκεται στο Πήλιο.
Όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά σας, θα χαρώ πάρα πολύ να σας φιλοξενήσω στις βίλες που υπάρχουν, όχι μόνο εσάς, αλλά και κάποια μέλη της οικογένειάς σας ή κάποιον συνεργάτη σας. Είστε καλοδεχούμενοι και, όπως λέμε εμείς οι Έλληνες, φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας.
Συνέλεξα αρκετές πληροφορίες ώστε να κάνω το ταξίδι σας ή τις διακοπές σας πολύ ενδιαφέρουσες. Θα πάμε σε ελαιοτριβείο για να δείτε πώς δημιουργείται το λάδι, το ελαιόλαδο, το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Θα πάμε σε αποστακτήρια για να δείτε πώς παράγεται το τσίπουρο και το κρασί. Θα μπορέσουμε να πάμε με τοπικούς παραγωγούς και γεωργούς για να δείτε τη διαδικασία συλλογής του καρπού και πώς παράγεται το σιτάρι. Θα σας πάω σε παραδοσιακούς φούρνους για να δείτε πώς ζυμώνουν ακόμα το ψωμί.
Και επειδή γνωρίζω πως σας αρέσει πάρα πολύ το μέλι, θα πάμε σε τοπικούς παραγωγούς για να δείτε πώς το συλλέγουν, πώς παράγεται ο βασιλικός πολτός και τι υπάρχει στην κηρήθρα.
Σε περίπτωση που έρθετε κάποια άλλη εποχή και δεν θα είναι η οικογένεια Σαβίδη, την οποία επίσης έχω προσκαλέσει αυτό το καλοκαίρι να επισκεφθεί το χωριό μας, θα έχω κανονίσει να υπάρχει και κάποιος διερμηνέας, ώστε να σας εξηγεί όλα αναλυτικά. Όπως σας ανέφερα, στο χωριό μας υπάρχουν πολλοί Γερμανοί υπήκοοι, τόσο ως τουρίστες όσο και ως μόνιμοι κάτοικοι. Στο χωριό μας ζουν περίπου 2000 κάτοικοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ επίσης υπάρχουν πανέμορφες παραλίες και πολύ καλό σπιτικό φαγητό.
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχηθώ χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σας που γιορτάζετε σήμερα. Εύχομαι να είστε πάντα υγιής, ευτυχισμένος και γεμάτος δημιουργικότητα, τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας. Εύχομαι κάθε επιθυμία σας να γίνει πραγματικότητα και η νέα χρονιά της ζωής σας να είναι γεμάτη επιτυχίες, χαρές και όμορφες στιγμές. Να περάσετε υπέροχα και να απολαύσετε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα!»
Με εκτίμηση και τις θερμότερες ευχές μου
Στέργιος Παπαϊωάννου
Ρεπορτάζ:Γιάννης Αποστολίδης