Σκιάθος:Περιήγηση απο τους πρώτους τουρίστες στο αμπελώνα Parissis Winery και ώρα για γευσιγνωσία κρασιού (Photos)
Το οικογενειακό οινοποιείο Parissis Winery που τηρεί τις αρχές της ποιοτικής οινοποίησης επισκέφτηκαν οι πρώτοι τουρίστες στην Σκιάθο αφού πρώτα είχαν περάσει από τους αμπελώνες για να ενημερωθούν για την ποικιλία των σταφυλιών.
Ο Γιάννης Παρίσσης αναφέρει:«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κρασί που φτιάχνουμε είναι ικανό να ανταγωνιστεί παγκοσμίου φήμης εμπορικά σήματα».
Μικρότερο παιδί μια 9μελούς φτωχής οικογένειας, ο Γιάννης γεννήθηκε το 1965,
με πατέρα τον Χαράλαμπο, αγρότη, αμπελουργό, έμαθε την τέχνη της αμπελουργίας και της ελιάς Εκείνη την εποχή η Σκιάθος είχε παραγωγικούς ελαιώνες και πολλά λιοτρίβεια (ταλιάγρες), δυό εκ των σπουδαιότερων ήταν στην πόλη και μετατράπησαν σε εστιατόριο (Μπορζόι), και 2 ξενοδοχεία (Πόθος, Μπούρτζι).
Ο Γιάννης Παρίσης καλλιεργεί συνολικά 35 στρέμματα αμπελώνες που βρίσκονται στις περιοχές Ξάνεμος, Προφήτης Ηλίας και Άγιος Κωνσταντίνος στην Σκιάθο. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι αποκλειστικά ελληνικές μιας και σκοπός του είναι να αναδείξει τον ελληνικό αμπελώνα υπό την σφραγίδα του οικοσυστήματος της Σκιάθου. Οι ποικιλίες αυτές είναι Μαλαγουζιά ,Ασύρτικο, ροδίτης, ξινόμαυρο, Λήμνιο και πειραματικά Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
35 στρέμματα αμπελώνες
Το οινοποιείο Παρίσι βρίσκεται στη θέση του προφήτη Ηλία στο υψηλότερο σημείο της Σκιάθου οι δημιουργοί του ο Γιάννης Παρίσης και η Μαρία Κουτσερή κατάφεραν μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους το 2020.
Οι τουρίστες ενθουσιάστηκαν με τα υπέροχη ξενάγηση ,και την ενημέρωση που είχαν από την οικογένεια Παρίσση για τα κρασιά της.Στο τέλος η γευσιγνωσία είχε την τιμητική της συνοδευόμενη από ποικιλία τυριών & αλλαντικών…με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.