
Σκιάθος: Η Εστίαση ετοιμάζεται με νηστίσιμα & την Κυριακή του Πάσχα με αρνί – Ποια εστιατόρια είναι ανοιχτά
Το Πάσχα στη Σκιάθο έχει άρωμα πεύκου και αλμύρας και ατμόσφαιρα κατανυκτική με αγιορείτικο τελετουργικό, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Το Πάσχα αποκτά εντελώς διαφορετική διάσταση στο γραφικό νησί των Σποράδων, μια και είναι από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα όπου τηρείται ακόμα το τελετουργικό του Αγίου Όρους. Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα το νησί καλύπτεται από ένα πένθιμο πέπλο για να φτάσει η νύχτα της Μεγάλη Παρασκευής, όπου ο επιτάφιος κατεβαίνει τα στενά τη πόλης στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Ο τελάλης απαγγέλει τους θρηνητικούς ψαλμούς και όλα τα σπίτια είναι φωτισμένα. Όταν η λιτανεία θα επιστρέψει στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών στις πεντέμισι το πρωί, όλοι θα σταθούν μπροστά στην κλειστή της πόρτα για την αναπαράσταση της Καθόδου του Κυρίου στον Άδη. «Άρατε Πύλας!» θα φωνάξει ο πρωτοπρεσβύτερος και θα σπρώξει δυνατά την πόρτα. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι πιστοί θα ξαναπάνε στην εκκλησία για τη Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης. Οι καμπάνες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα για να διαδώσουν σε όλο το νησί τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, ενώ ο ιερέας ραίνει τους πιστούς με φύλλα βάγιας, σύμβολο νίκης και θριάμβου.
Νιώστε δέος παρακολουθώντας την Ανάσταση στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας: η Ανάσταση γίνεται με το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, το οποίο έρχεται λίγες ώρες νωρίτερα με ειδικό αεροσκάφος από τα Ιεροσόλυμα. Όποτε κι αν το επισκεφτείτε, θα σας κεράσουν καφέ ή θα σας ξεναγήσουν στο μουσείο με τα 1600 μουσικά όργανα. Θα αγοράσετε οπωσδήποτε και τον περίφημο Αλυπιακό Οίνο που φτιάχνουν οι μοναχοί.
Το Πάσχα πλησιάζει και σας προτείνουμε τα πιο νόστιμα τραπέζια στη Σκιάθο
«Κόζιακας»
Λάσκου 6, Σκιάθος – Παλαιό Λιμάνι
Ο θρύλος του κρέατος την Κυριακή του Πάσχα
Το ψητοπωλείο ο «Κόζιακας» όπως κάθε χρόνο αρχίζει την σεζόν του το μεγάλο Σάββατο με αρνί, ντόπιο κατσίκι, ντόπιο κοκορέτσι, την παραδοσιακή μαγειρίτσα της κυρίας Ντίνας τσουρέκι και κόκκινο αυγό και Κυριακή του Πάσχα από το πρωί με αρνί, κοκορέτσι κοντοσούβλι, εξοχικό και άλλα εδέσματα.
Στο παραλιακό μέτωπο
Το νέο “Local”
Παλιό λιμάνι, Σκιάθος
Ταβέρνα “Local” ανοιχτά όλη την Μεγάλη Εβδομάδα με σαρακοστιανό μενού και Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα με αναστάσιμο και πασχαλινό μενού, κοκορέτσι, αρνί μαγειρίτσα, τσουρέκι και πασχαλινά αυγά.
Το παραδοσιακό στα σκαλάκια των Τριών Ιεραρχών «Ο Σταμάτης»
Μωραϊτίδη & Αληπίου 1, Σκιάθος
Η οικογενειακή επιχείρηση «ο Σταμάτης»με τα αδέλφια Κατσούρα που το έχουν πολλά χρόνια δίπλα από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών.Την Μεγάλη Εβδομάδα θα σερβίρει νηστίσιμα λαδερά με ποικιλία θαλασσινών με παραδοσιακές συνταγές.
Και την Κυριακή του Πάσχα κοκορέτσι, κοντοσούβλι και αρνί σούβλας.
«Το Μπακάλικο της Παραλίας» στην Αμμουδιά
Πολυτεχνείου 3, Παραλιακή Σκιάθου – Αμμουδιά
Το «Μπακάλικο» στην Αμμουδιά της Σκιάθου όλη την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει νηστίσιμα και το Μεγάλο Σάββατο μαγειρίτσα αλλά την Κυριακή του Πάσχα θα είναι κλειστό.
Ταβέρνα Λυκόφως, Μεγάλη Άμμος
Ταξιδέψτε στον απέραντο γαλάζιο ορίζοντα
Το «Λυκόφως» βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην αρχή της παραλίας της Μεγάλης Άμμου, παρέχοντας μια γαστρονομική εμπειρία και μια εξίσου υπέροχη θέα.Το «Λυκόφως»λειτουργεί όλο το χειμώνα όπως εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα έχει ανοίξει για τηλεφωνικές παραγγελίες.Απολαύστε παραδοσιακές συνταγές χταπόδι στιφάδο,σουπιές στα χόρτα,φασολάδα,φακές,γίγαντες,χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι ,ρεβύθια φούρνου ,γαριδομακαρονάδα,νηστίσιμες συνταγές από την κυρία Ζωή Μπέλτσιου -οι παραγγελίες μόνο μέσω delivery ,το Μεγάλο Σάββατο μαγειρίτσα-ενώ την Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα θα είναι κλειστά.
Επιμέλεια :Γιάννης Αποστολίδης