Τι ζητά ο πρώην δήμαρχος Αλοννήσου από τους βουλευτές Μαγνησίας: «Αντιδράστε… καταστρεφόμαστε» – Τι έκανε τα 12 χρόνια στον θώκο της δημοτικής αρχής;
Με μια μακροσκελή ανάρτηση προς τους κυβερνητικούς βουλευτές Μαγνησίας ο πρώην δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης -μετά τα 12 χρόνια στον θώκο της δημοτικής αρχής- ζητά τώρα την παρέμβαση τους για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο σχετικά με την ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες του νησιού.
Δείτε την ανάρτηση του:
“Αντιδράστε στις παράλογες και άνευ ουσίας αποφάσεις των καρεκλοκένταυρων και διοικούντων πέριξ της πλατείας Συντάγματος”!!!!!
Φέτος στην Αλόννησο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά που εντάσσονται στο δίκτυο “ΝATURA 2000” ζούμε το θέατρο του παραλόγου.
Ο λόγος για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων .
Τι ίσχυε μέχρι πέρυσι;
Ο κάθε Δήμος ή η κτηματική υπηρεσία μπορούσε να δημοπρατήσει το 50% της παραλίας για ομπρελοκαθίσματα και το υπόλοιπο 50% παρέμενε ελεύθερο.
Από το 50% που μίσθωνε ο επιχειρηματίας είχε δικαίωμα να καλύψει το 60% ενώ πλήρωνε το 100%. Οι τιμές για ένα σετ ήταν περίπου 7-8 ευρώ.
Φέτος με υπουργική απόφαση στις περιοχές NATURA ο επιχειρηματίας μισθώνει και πληρώνει π.χ. 300τ.μ αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί το 30% αντί του 60% δηλαδή 90τ.μ
Αποτέλεσμα: Διπλασιασμός της τιμής των σετ 15 ευρώ και φυσικά επιβάρυνση στον τουρίστα !!!
Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς ότι όλα αυτά γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος !!!!
Πάμε στο παράλογο:
Πρώτον: Οι οριζόντιες αποφάσεις που παίρνονται κάθε φορά δεν λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής π.χ Άλλες οι παραλίες της Ρόδου ή Χαλκιδικής και άλλες της Αλοννήσου ή της Τήλου .
Δεύτερον: Όταν το υπόλοιπο τμήμα της παραλίας δηλαδή το 70% καταλαμβάνεται από ιδιωτικές ομπρέλες δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον;
Και δεν το λέω υποθετικά διότι γίνεται. Το διεπίστωσα με τα μάτια μου !!!!!
Θα υπάρξει έλεγχος;
Ή ιδιωτική ομπρέλα δεν επιβαρύνει και επιβαρύνει μόνο η ομπρέλα προς ενοικίαση;
Καί Τρίτον : Όταν ο ιδιώτης βάζει την ομπρέλα του στο τμήμα που πληρώνει ο επιχειρηματίας δηλαδή στο υπόλοιπο 70% που μισθώνει, ο επιχειρηματίας πρέπει να τον διώξει;
Τέλος τόσο ο Δήμος όσο και η κτηματική υπηρεσία εισπράττουν στο ακέραιο το ποσό που αναλογεί.
Αυτός που πληρώνει το “μάρμαρο” κάθε φορά είναι ο πολίτης.
Κατά την άποψη μου, η απόφαση αυτή πρέπει να ανακληθεί άμεσα!!!
Περίμενα οι Δήμαρχοι αυτών των περιοχών να αντιδράσουν με την στήριξη της ΚΕΔΕ αλλά δυστυχώς δεν έγινε!!!
Οι αποφάσεις αυτές δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, αντίθετα εκτινάζουν το κόστος τον διακοπών!!!!!
Πηγή: thenewspaper.gr