Μαγνησία: «Βροχή» ακυρώσεων κρατήσεων στα ξενοδοχεία – Αποκρουστική η εικόνα αυτή με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια
Οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό ήρθαν να αποτελειώσουν για φέτος το καλοκαίρι το τουριστικό κομμάτι στη Μαγνησία. Αποκρουστικές οι εικόνες στο παραλιακό μέτωπο, ενώ διάχυτη στην ατμόσφαιρα είναι μια άσχημη μυρωδιά ψαριών σε αποσύνθεση.
Μαζικές είναι οι ακυρώσεις κρατήσεων καταλυμάτων και κατακόρυφη η πτώση της κίνησης στην εστίαση, όπως εξηγούν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης κ. Στέφανος Στεφάνου.
Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε σχετικά: «Η εικόνα αυτή με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια ήρθε να προστεθεί στην ήδη κακή φήμη της περιοχής και να βάλει οριστική ταφόπλακα στο κομμάτι που λέγεται τουρισμός.
Υπήρξαν πάρα πολλές ακυρώσεις τις τελευταίες μέρες και δυστυχώς αυτή τη στιγμή η φήμη της περιοχής έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη και σήμερα να μαζευτούν όλα τα ψάρια, καθαρίσει η θάλασσα και η παραλία και κλείσει το θυρόφραγμα η ζημιά έχει ήδη γίνει. Εδώ κι ένα μήνα κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Οι αντιδράσεις ήρθαν πολύ αργά. Μεγάλος υπεύθυνος είναι ο Ο.Λ.Β. που δεν φρόντισε άμεσα για την περισυλλογή των νεκρών ψαριών. Κάθε λεπτό έχουμε και νέες ακυρώσεις. Ο κόσμος ρωτάει, τι γίνεται με τα ψάρια, πως είναι η θάλασσα κλπ. Η οικονομική ζημιά στον κλάδο του τουρισμού είναι τεράστια. Είχαμε κάποιες ενδείξεις τον Αύγουστο ότι θα έχουμε έναν καλό τουριστικό Σεπτέμβριο. Τώρα πια έχουν παγώσει τα πάντα» .
Σύμφωνα με τον κ. Στέφανο Στεφάνου, το κακό ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού με το πρόβλημα του Παγασητικού που στην ουσία δεν υπήρχε, είχε αρχίσει όμως να γίνεται μια συζήτηση για το πόσο καθαρός είναι ο Παγασητικός, τι δείχνουν οι αναλύσεις κλπ. Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν να φοβηθεί ο κόσμος και η Μαγνησία να μην είναι προτεραιότητα στο τουριστικό κομμάτι. Όλο αυτό το μπέρδεμα και η σύγχυση που επικράτησε για την ποιότητα της θάλασσας είχε ως αποτέλεσμα ο τζίρος να πέσει σε όλο το παραλιακό μέτωπο του νομού από Μιτζέλα μέχρι Μηλίνα από 50%-70%. Έρχεται λοιπόν στο τέλος της σεζόν και το θέμα με τα νεκρά ψάρια κι ενώ υπήρχαν ενδείξεις για έναν ικανοποιητικό Σεπτέμβριο η τουριστική περίοδος τελειώνει απότομα και οριστικά . Τουρισμός και εστίαση δεν σώζονται πια. Αναφερόμενος και στην παραλία του Βόλου δήλωσε ότι έχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς όσοι πελάτες της είχαν απομείνει έφυγαν κι αυτοί, λόγω της δυσοσμίας από τα νεκρά ψάρια. Ποιος λοιπόν φέρει την ευθύνη; Και ποιος θα αποζημιώσει τους καταστηματάρχες για όλη αυτή τη ζημιά; Η ζημιά είναι συνολική όλου του καλοκαιριού.
Ειδικά για τα καταστήματα που βρίσκονται στην παραλία ίδιος δήλωσε ότι πρέπει να πληρώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ στο Οργανισμό Λιμένος Βόλου όσο αφορά στα τραπεζοκαθίσματα. Ο ΟΛΒ θα κάνει κάποια έκπτωση, ακόμη και να μηδενίσει ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι καταστηματάρχες; «Περιμένουμε λοιπόν από τον ΟΛΒ να πράξει τα δέοντα. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος μας εξετάζει το ενδεχόμενο μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου και για την ζημιά με τα ψάρια, αλλά και την ζημιά που πάθαμε όλο το καλοκαίρι με όλη αυτή την αβεβαιότητα. Η χρονιά για φέτος τελείωσε. Όλα αυτά που λέμε είναι για να μην επαναληφθούν του χρόνου. Κάποια στιγμή κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κάποιοι πρέπει να δώσουν λύσεις. Υπάρχει μια σειρά ευθυνών που πρέπει να αποδοθούν. Το μεγάλο ερώτημα για εμάς πια έχει να κάνει με το ποιος θα μας αποζημιώσει. Τα μαγαζιά πάνε για κλείσιμο. Και δεν είναι μόνο τα μαγαζιά. Είναι και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά. Αυτούς πως θα μπορέσουμε να τους πληρώσουμε, εφόσον δεν υπάρχει δουλειά; Εμείς όταν νοικιάσαμε τα μαγαζιά της παραλίας είχαν κάποια αξία. Τώρα με όλο αυτό που έχει συμβεί έχουν χάσει την αξία τους. Η περιοχή υποβαθμίστηκε και καλούμαστε να πληρώσουμε τέλη και ενοίκια για κάτι που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κι εννοώ την αξία της παραλίας».
Πηγή: e-thessalia.gr